…og hvad er det jeg har fundet i Reiki, som efter alle de år med “personlig udviklings-kursus-shopping», ENDELIG satte mig i stand til at omsætte den viden og erfaring jeg havde fået, til praksis? Hvad er det som der giver så meget BÅDE på overskudskontoen, helsekontoen OG ikke mindst lykkekontoen?

 

Jo, det vil jeg mere end gerne fortælle dig, men jeg vil jo aller helst vise dig det… Give det videre til dig… En af de vigtigste opdagelser jeg har gjort igennem Reiki er jo, at der IKKE findes facitsvar eller færdigpakker med løsninger for mennesker og deres udfordringer… Som i ALDRIG! Og det Reiki hjælper os med, er jo at finde vej i det indre rod, kaos, eller hvad der nu findes hos dig… Ind til kærnen og sandheden om dig, din krop og dit system. Og derfra kan du nemlig selv finde din egen trin model, facitliste eller hvad det er du leder efter… og det er HER DET SKER !!!

Nåh, tilbage til vores hænder, for de kan jo (ja, også dine) virkelig mange flere ting, end vi går rundt og giver dem kredit for… Også uden at vi har fået Reiki. Vi bruger dem underbevidst, og derfor lægger vi hellere ikke altid mærke til, hvad det er, de kan… For eksempel når vi slår os…. HVORFOR lægger vi instinktivt hånden på stedet, der gør ondt? «Fordi, det gør ondt»… er tit svaret, men hvorfor lægger vi hånden på? 

 

Hvorfor er det, at vi kan trøste hinanden og støtte hinanden emotionelt, bare ved at sidde stille ved siden af, og holde i hånden? Forælder og barn, kærester, bedstevenner, ung som gammel, at holde hinanden i hånden, er for mennesket lige med hjælp, støtte og trøst… og healing….  

 

Her i Danmark er det for tiden meget brugt blandt politikere og journalister, begrebet «varme hænder» indenfor vores omsorgsfag. Og os, der arbejder med vores hænder og mennesker ved af erfaring, at i møde/samtale med eller behandling af syge, bange eller bare udfordrede patienter/klienter, vil en let berøring som opstart, være alfa omega for hvad, der komme ud af interaktionen, der følger. Da jeg arbejdede som lærer var det, at lægge en hånd på skulderen til den elev jeg var igang med at hjælpe, bare min metode altid.. Simpelthen fordi, at vi skaber kontakt med vores hænder, kontakt med os selv, og med andre… 

 

«Men hvorfor skal vi initieres, og hvorfor skal vi lære Reiki, hvis det er noget vores hænder allerede kan?»

 

Jo, DET skal vi, fordi vi som menneskehed er kommet altfor langt væk fra vores egen natur, og vores plads i naturen og universet. Når vi bliver initieret til Reiki, får vi genoprettet en glemt connection, og derigennem får vi ubegrænset adgang til healing, og personlig og spirituel udvikling., hvis vi er villige til at gøre benarbejdet. 

 

-Life is in Your Hands…., er vores tag line her i Lighthouse. Jeg mener det også symbolsk, men aller mest mener jeg det helt bogstavligt og meget konkret. Healing er ikke HOKUS POKUS, og jeg har gjort det til min livsmission, at få denne vigtige dimension tilbage i moderne menneskes liv. 

 

Og jeg ved at vi her er ved, og for mange forbi skillelinien, hvor vores fornuft begynder at pruste fordi vores hjerne ikke vil være med længere, Og vi har en hang til at vælge (den efterhånden meget udslidte) label ‘HOKUS POKUS’… Men bare fordi, der er noget vores kloge hjerne ikke kan forstå, så er det altså ikke det samme som at det ikke eksisterer eller ikke kan lade sig gøre… Vel? Eller? Må man lige have lov til at udfordre den hjerne? Bare en gang imellem?

 

Jeg skal LIGE LOVE DIG FOR, at når jeg endelig for 4-5 år siden besluttede mig for at lade hjernen tage en overordentlig lang ferietur,  jamen så opdagede jeg jo en her verden, og et helt andet liv, og en evne til lykke (HOS MIG, MIDT I MIT LIV!!) som jeg aldrig havde fået sat i spil tidligere… Så må jeg ikke nok have lov til at udfordre DIG, som min mester udfordrede mig den gang? For så er jeg helt sikker på, at du vil opleve nye sider ved dig selv og dit liv, som du ikke forstår at du har kunne leve foruden… 

 

Så lad dig selv have lov til at være nysgerrig, hvis du er det… Sig til hjernen, at den skal tage en slapper, og at nu skal du bare lige tjekke det her ud, også skal I nok gå tilbage til at have fuld kontrol bagefter 😉 Du kan ALTID gå tilbage, men jeg bliver meget overrasket, hvis du kommer til at ønske det <3